Μητσοτάκης: Ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα

Ισχυρή εντολή για την ανάπτυξη και την αναγέννηση της χώρας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Ισχυρή ανάπτυξη σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πάτρα με θέμα την ανάπτυξη και θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους και πειράματα» είπε, τονίζοντας ότι ως κυβέρνηση «θα σαρώσουμε τη γραφειοκρατία και θα προκαλέσουμε έκρηξη επενδύσεων», φέροντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Ελληνικού για την οποία δεσμεύθηκε πως την πρώτη εβδομάδα το έργο θα απεγκλωβιστεί.

«Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει λιγότερους φόρους και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που φέρνουν καινούργιες δουλειές. Δηλαδή περισσότερους και καλύτερους μισθούς που τονώνουν την κατανάλωση και νέες εισφορές που ενισχύουν τα ασφαλιστικά ταμεία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας, σε ανοικτή συγκέντρωση στον χώρο της «Αχαΐα Κλάους», όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Αχαϊα.

«Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πίσω από αυτή την τόσο σημαντική λέξη -την ανάπτυξη- κρύβεται και η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τις ελίτ. Γιατί τι φέρνουν πρακτικά οι επενδύσεις; Φέρνουν πρώτα από όλα καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για όλους, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η Ελλάδα έχει δύο επιλογές: Η πρώτη είναι αυτή που ζήσαμε όλοι μας. Φόροι, φόροι, φόροι…Η δεύτερη είναι το σχέδιο της ΝΔ: Λιγότεροι φόροι και κίνητρα για πολλές επενδύσεις που θα φέρουν νέες δουλειές».

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύθηκε ότι οι επενδύσεις θα απεγκλωβιστούν και αναφέρθηκε ως παράδειγμα στο Ελληνικό τονίζοντας πως από την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται.