Μιχάλης Μπαγιώτης: Το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι κ. Μεριβάκη, το πρόβλημα είστε εσείς

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης, με ανακοίνωση, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Ο κ. Μπαγιώτης απαντά στα όσα του καταλόγισε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας και εκ νέου υποψήφιος Θανάσης Μεριβάκης, για τις απουσίες στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απάντηση του Μιχάλη Μπαγιώτη

Το πρόβλημα δεν είναι οι άλλοι κ. Μεριβάκη, το πρόβλημα είστε εσείς.

Ο κ. Μεριβάκης φαίνεται ότι δίνει και αυτός τα ρέστα του. Ρέστα υποκρισίας για το δήθεν ενδιαφέρον του για το καλό του Δήμου και όχι του εαυτού του.

Ο κ. Μεριβάκης εμφανίζεται σήμερα, προς έκπληξη όλων (θα μπορούσε να είναι και πανελλήνια έκπληξη), ως δήθεν σοκαρισμένος και δήθεν αγανακτισμένος για την πολλοστή φορά αδυναμίας του ίδιου και της έμμισθης παρέας του να συγκαλέσουν Δημοτικό Συμβούλιο. Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες στους άλλους 18 (!) από τους 27, έχοντας την αυταπάτη ότι θα σκεπάσει τις δικές του μεθοδεύσεις και τη δική του ανικανότητα.

Ο κ. Μεριβάκης με ανακοινώσεις του αποκρύπτει για άλλη μια φορά την παρουσία μου στα πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια, όπου κατά την πρώτη συνεδρίαση (υπήρξε απαρτία και ήμουν παρών) επιχείρησε να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων για τις αδιαφανείς και ρουσφετολογικές προεκλογικές του δίμηνες προσλήψεις. Στην επόμενη συνεδρίαση πάλι για το ίδιο θέμα (υπήρξε απαρτία και ήμουν παρών), όπου δόθηκε ρεσιτάλ ανικανότητας και άγνοιας της νομοθεσίας και της διαδικασίας τόσο από τον ίδιο όσο και από την παρέα του. Κατά τη συνεδρίαση αυτή ακολουθήθηκαν παράνομες διαδικασίες οι οποίες επισημάνθηκαν από κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Μεριβάκης και η παρέα του, κατά τη συνήθη τους πρακτική, αγνόησαν τις επισημάνσεις των δημοτικών συμβούλων και προχώρησαν στην παράνομη διαδικασία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο ο κ. Μεριβάκης και η παρέα του έσερνε τα πράγματα του Δήμου, έδωσε την έγκρισή του ακόμη και σε αυτήν την παράνομη διαδικασία για την πρόσληψη των δίμηνων εργατών. Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Μεριβάκη και την παρέα του η δημοκρατία έχει ασφαλιστικές δικλίδες για να αντιμετωπίζει παρόμοιες αυθαιρεσίες.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας δεν ενέκρινε την πραγματοποίηση των δίμηνων προσλήψεων λόγω των παράνομων διαδικασιών και έτσι φτάσαμε σε τρίτη συνεδρίαση για το ίδιο πάλι ζήτημα, όπου ο κ. Μεριβάκης, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά και να καλύψει τις δικές του προεκλογικές σκοπιμότητες αλλά και γκάφες ολκής, κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους, κυριολεκτικά μέρα μεσημέρι της Μ. Τρίτης, για να συνεδριάσουν το απόγευμα (!) της ίδιας ημέρας πάλι με το ίδιο θέμα.

Στη συνεδρίαση αυτή ήμουν και πάλι παρών αλλά δεν υπήρξε απαρτία, γιατί συνολικά ήμασταν 10 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 27.

Έτσι φτάσαμε στη χθεσινή πρόσκληση από τον κ. Μεριβάκη και την παρέα του για άλλη μια συνεδρίαση και πάλι για το ίδιο θέμα. Η πρόσκληση έγινε ακριβώς με την ίδια αιφνιδιαστική διαδικασία. Το μόνο που άλλαξε ήταν η ώρα, αντί για τη συνήθη ώρα, νωρίς το απόγευμα, για πρώτη φορά ο κ. Μεριβάκης και η παρέα του όρισαν τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20:00, την ίδια ώρα, δηλαδή, που ήταν ήδη γνωστή η προγραμματισμένη συνάντησή μου με τους συνδημότες της Πηνειάδας.

Ειλικρινά, απευθύνομαι σε όλους του συνδημότες μου, υπάρχει κάποιος νοήμων νους, μετά από τα παραπάνω, που να πιστεύει ότι ο κ. Μεριβάκης ήθελε στα αλήθεια να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο; Υπάρχει κάποιος νοήμων νους, μετά από την επανάληψη των ίδιων αιφνιδιαστικών διαδικασιών πρόσκλησης των δημοτικών συμβούλων, που να πιστεύει ότι είχε κανένα νόημα να αναβάλω την προγραμματισμένη μου συνάντηση με τους δημότες μας απλά και μόνο για να γίνουν οι 9 παρόντες για άλλη μια φορά 10; Υπάρχει κάποιος νοήμων νους που να μη βλέπει την απαξίωση του ανώτατου θεσμικού δημοτικού οργάνου από τον ίδιο τον κ. Μεριβάκη και την παρέα του; Υπάρχει κάποιος νοήμων νους που να δικαιολογεί το δήθεν σοκ και την αγανάκτηση του κ. Μεριβάκη για την έλλειψη απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου; Υπάρχει κάποιος νοήμων νους που να μη διαπιστώνει τα προεκλογικά παιχνίδια του κ. Μεριβάκη και της παρέας του; Υπάρχει κάποιος νοήμων νους, μετά από τα παραπάνω, ότι αν πρέπει κάποιος να ντρέπεται θα πρέπει να είναι ο κ. Μεριβάκης και ή έμμισθη παρέα του;

Κλείνοντας καλούμε τον κ. Μεριβάκη, τον δήμαρχο που καταβαράθρωσε και απαξίωσε το κύρος Δημοτικού Συμβουλίου είτε ως ηθικός αυτουργός στην πρόκληση των επεισοδιακών συνεδριάσεων είτε ως ενεργητικά συμμετέχων σε αυτές να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου. Είναι προφανές ότι το πρόβλημα με τις δίμηνες προσλήψεις το δημιούργησε ο ίδιος γι’ αυτό και τον καλούμε να αφήσει τη σκόπιμη και επιλεκτική (Οιχαλία-Πετρωτό) εγκατάλειψη του Δήμου ως προς τη διαχείριση του πρασίνου και να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος που ο ίδιος και η παρέα του δημιούργησε.

Το προσωπικό επαρκεί αρκεί να γίνει σωστή αξιοποίησή του και να υπάρξει ειλικρινές ενδιαφέρον για τα συμφέροντα του Δήμου και όχι για τα προεκλογικά συμφέροντα του κ. Μεριβάκη και της παρέας του.